Bel ons op: 0499 - 490092

Elektrische radiator

De meeste radiatoren zijn onderdeel van de complete ‘centrale verwarming’ (CV) en worden gevoed door het warme water dat de cv-ketel produceert en via de radiatoren rondpompt.
Maar de elektrische radiator wint snel aan populariteit en kan als ‘solist’ in woonkamer, keuken of badkamer behaaglijke stralingswarmte bieden.

Werking van elektrisch verwarmen

In de radiator zit een elektrisch element dat de vloeistof in de radiator verwarmd waardoor deze de warmte aan de omgeving af kan geven. Omdat een elektrische radiator geen grote (installatietechnische) investering vergt, is het een ideale oplossing voor ruimten waar geen cv-leidingen zitten of waar de elektrische radiator net wat extra warmte kan bieden. Bijkomend voordeel van de elektrische radiator is de snelle opwarmtijd wat bijvoorbeeld voor in de badkamer ook nog eens energiebesparend kan zijn.

De elektrische radiator is er in alle soorten, maten en capaciteiten en diverse design-radiatoren zijn inmiddels ook elektrische verkrijgbaar.

Voor en nadelen van elektrische verwarmen

  • Snel verwarmen; een ruimte is snel lekker warm door de ingebouwde weerstand die de vloeistof in de radiator snel opwarmt.
  • Duurzaam; een elektrische radiator maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen zoals gas. Zeker wanneer je zonnepanelen hebt kun je zelfvoorzienend zijn, wat natuurlijk milieuvriendelijk is!
  • Veilig; een kans op een koolstofmonoxide vergiftiging is er niet. De elementen zijn absoluut veilig, doordat er geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstroffen.
  • Geen verbouwing nodig; leg die sloophamer maar weg! Een elektrische radiator hang je zo aan de muur!

Het enige minpunt wat wij kunnen bedenken is dat de energiefactuur helaas wat hoger zal zijn, wanneer je start met elektrische verwarmen. Gelukkig zijn daar voldoende alternatieve voor.

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Bel ons op: 0499 - 490092
Stuur ons een e-mail: info@vanderveldeninstallaties.nl