Bel ons op: 0499 - 490092

Warmtepomp kopen

Warmtepomp: zeer efficiënt energieverbruik

Wat mensen vaak niet verwachten is dat de warmtepomp dat ook prima kan doen als de bron kouder is als de binnentemperatuur. Dat komt door het koudemiddel dat in de warmtepomp rondgepompt wordt en dat zorgt voor een zeer efficiënt energieverbruik. De warmtepomp gebruikt dus wel energie (stroom), maar de besparing op gas compenseert dat in veelvoud en de CO2-uitstoot wordt met een warmtepomp ten opzichte van een traditionele (gasgestookte) ketel tot wel 50% verlaagd.

Werking van een warmtepomp

De werking van een warmtepomp is eigenlijk precies tegenovergesteld aan die van een koelkast:
de koelkast verplaatst de warme lucht van binnen in de koelkast naar buiten (vandaar de warmtewisselaar aan de achterzijde), de warmtepomp haalt warme lucht van de buitenbron (lucht, bodem of grondwater) en brengt deze naar binnen. Wat mensen vaak niet verwachten is dat de warmtepomp dat ook prima kan doen als de bron kouder is als de binnentemperatuur. Dat komt door het koudemiddel dat in de warmtepomp rondgepompt wordt en dat zorgt voor een zeer efficiënt energieverbruik. De warmtepomp gebruikt dus wel energie (stroom), maar de besparing op gas compenseert dat in veelvoud en de CO2-uitstoot wordt met een warmtepomp ten opzichte van een traditionele (gasgestookte) ketel tot wel 50% verlaagd.

Welke soorten warmtepompen zijn er?

Er zijn verschillende typen warmtepompen, die gebruik maken van verschillende warmtebronnen. In veel gevallen wordt de warmte uit de lucht gehaald, maar ook grondwater en de bodem kunnen fungeren als warmtebron.

De warmtepomp bestaat in 3 uitvoeringen:

all-electric warmtepomp zorgt voor de volledige verwarming van uw woning en levert het vereiste warme water. Als er dus elektrisch gekookt wordt, is een gasaansluiting niet meer nodig.

hybride warmtepomp: werkt in combinatie met een traditionele ketel, maar deze ketel zorgt alleen voor het warme water en levert, naast de warmtepomp, alleen extra verwarming op erg koude dagen.

ventilatie warmtepomp: maakt gebruik van de (noodzakelijk) aanwezige mechanische ventilatie en zet de warme ventilatielucht om in verwarming van bijvoorbeeld water in radiatoren. Om de aanschaf en installatie van warmtepompen te stimuleren, stelt de overheid voor alle drie de uitvoeringen subsidie beschikbaar en werkt mee aan interessante financieringsvormen.

Om de aanschaf en installatie van warmtepompen te stimuleren, stelt de overheid voor alle drie de uitvoeringen subsidie beschikbaar en werkt mee aan interessante financieringsvormen.
kijk hier voor meer informatie over energiebesparing en mogelijke subsidies

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Bel ons op: 0499 - 490092
Stuur ons een e-mail: info@vanderveldeninstallaties.nl