Bel ons op: 0499 - 490092

CV hoge temperatuur

In het verleden kenden we alleen de centrale verwarming die water opwarmde tot circa 80 graden om het vervolgens via radiatoren of convectoren in de woning rond te pompen.
Hoge temperatuur verwarming (HTV) nog steeds de meest toegepaste manier van verwarmen.

Lees verder

CV lage temperatuur

Als uw woning optimaal geïsoleerd is (of gaat worden), kan het gebruik van lage temperatuur verwarming (LTV) overwogen worden. Bij dit systeem wordt het water (centraal) opgewarmd tot circa 55 graden. LTV verwarmt gelijkmatiger en constanter dan HTV en is door de besparing van energie en de reductie van CO2-uitstoot over het algemeen milieuvriendelijker.

Lees verder

Elektrisch

De meeste radiatoren zijn onderdeel van de complete ‘centrale verwarming’ (CV) en worden gevoed door het warme water dat de cv-ketel produceert en via de radiatoren rondpompt.
Maar de elektrische radiator wint snel aan populariteit en kan als ‘solist’ in woonkamer, keuken of badkamer behaaglijke stralingswarmte bieden.

Lees verder

Radiator als warmtewisselaar

De radiator is, naast vloer- en wandverwarming, nog steeds een van de meest gebruikte warmtewisselaars: ze geven de warmte van de vloeistof die er doorheen stroomt (meestal water) af aan de langsstromende lucht. Hoewel voor sommige mensen radiatoren een ‘noodzakelijk kwaad’ zijn,is het assortiment de afgelopen jaren dusdanig uitgebreid dat de radiator steeds vaker een essentieel onderdeel van het interieur kan zijn. Voor de diverse ruimten in huis (woonkamer, keuken, badkamer etc.) hebben we dan ook een breed aanbod aan designradiatoren in ons assortiment.

Duurzame oplossingen bij Van der Velden installaties

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Bel ons op: 0499 - 490092
Stuur ons een e-mail: info@vanderveldeninstallaties.nl