Bel ons op: 0499 - 490092

Welke warmteafgiftebron gebruik jij?

Naast de radiator is vloerverwarming bij zowel renovatie als nieuwbouw inmiddels een bijna standaard warmteafgiftebron. Minder bekend is de wandverwarming: dezelfde kunststof leidingen waardoor het warme water van de vloerverwarming stroomt maar dan met slimme systemen tegen de wanden gemonteerd. Het oorspronkelijke idee komt van de wellicht bekende ‘knuffelmuur’ in indoor zwembaden.

Elektrische vloer- en wandverwarming

Maar behalve de vloer- en wandverwarming bestaande uit kunststof leidingen, verdeelunits en pomp, installeren we regelmatig elektrische vloer- en wandverwarming. We maken daarbij gebruik van verwarmingsmatten die maar 4 millimeter dun zijn en dus vaak zonder slopen of frezen van de vloer in de lijm- of cementdeklaag geïnstalleerd kunnen worden. Ook hier gelden de voordelen van duurzaam gebruik van energie (elektriciteit in plaats van gas). Bijkomend voordeel van elektrische vloer- en wandverwarming ten opzichte van een zogenaamd water gevoerd systeem is de opwarmsnelheid. Deze is hoger hetgeen het systeem uitermate geschikt maakt om de verwarming van de ruimtes in huis individueel aan te sturen.

Advies over vloer- en wandverwarming

Het tijdstip en de behoefte van verwarming in de woonkamer is immers duidelijk anders dan die van de badkamer.
Vanzelfsprekend staan bij ons advies over vloer- en wandverwarming de meest duurzame en energiezuinige oplossingen én het geboden comfort centraal.

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Bel ons op: 0499 - 490092
Stuur ons een e-mail: info@vanderveldeninstallaties.nl