Bel ons op: 0499 - 490092

Duurzame energie

Samen met onder andere wind en water, vormt zonne-energie 99% van de op aarde aanwezige duurzame (hernieuwbare) energie. Deze energie bereikt als licht en warmtestraling de aarde en is 9000 keer groter dan de totale behoefte aan energie van alle mensen op aarde. De grote ‘kunst’ is omeen deel van deze energie met innovatieve systemen op te vangen en om te zetten in bruikbare energie voor bijvoorbeeld het verwarmen van water.

Zonlicht omzetten in elektriciteit

Zonnepanelen zijn daarvoor een bijna revolutionaire oplossing omdat ze zonlicht direct omzetten in elektriciteit (zonnestroom). Deze zonnepanelen zijn voorzien van fotovoltaïsche cellen, ook wel PV (photovoltaic)-cellen genoemd. De termen ‘zonnepaneel’ en ‘PV-paneel’ worden binnen onze branchedoor elkaar gebruikt, maar benoemen dus hetzelfde product.

Werking van een zonneboiler

Zonneboilers zetten de energie van de zon om in warmte (thermische zonne-energie). De zonneboiler is een combinatie van een warmwatervat en een zonnecollector en werkt in principe hetzelfde als de tuinslang die u in de zon op het gras laat liggen en waarin het water erg warm kan worden. Dit warme water wordt in het voorraadvat opgeslagen en is dus direct beschikbaar. Een zonneboiler heeft genoeg aan een paar uur zon en kan in de regel dus ook in de winter voldoende warm water produceren. Een elektrische boiler of warmtepomp kunnen bij een eventueel tekort aan warm water bij verwarmen.

Investeer in zonne-energie

Met de aanschaf en installatie van zonnepanelen en een zonneboiler investeert u niet alleen in een beter milieu, u bespaart tot wel 60% in gas dat u normaal gesproken nodig hebt voor de productie van warm water. Met de sterke stijging van de gasprijzen en belastingen en groeiende financiële steun van de overheid, wordt de terugverdientijd van uw investering alleen maar korter.

Voor meer informatie over energiebesparing en mogelijke subsidies verwijzen wij naar energiesubsidiewijzer.nl en bespaarlokaal.nl

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Bel ons op: 0499 - 490092
Stuur ons een e-mail: info@vanderveldeninstallaties.nl