Bel ons op: 0499 - 490092

Energie besparing

Klein of groot, jong of oud: iedereen kan op zijn of haar manier energie besparen.

Als installateur concentreren we ons op het besparen van energie bij de opwekking van warmte in uw woning, het verwarmen van water voor onder andere de douche en het bad en het verbruik van water. Dat laatste lijkt minder voor de hand liggend, maar vergeet niet dat de productie van het kwalitatief hoogstaande water dat wij dagelijks verbruiken ook veel energie kost.

Lees verder

Warmtepomp

Het nieuwe verwarmen.

De werking van een warmtepomp is precies tegenovergesteld aan die van een koelkast: de koelkast verplaatst de warme lucht van binnen in de koelkast naar buiten, een warmtepomp haalt warme lucht van de buitenbron (lucht, bodem of grondwater) en brengt deze naar binnen.

Lees verder

Zonnepanelen en boiler

Zonne-energie omzetten met innovatie.

Samen met onder andere wind en water, vormt zonne-energie 99% van de op aarde aanwezige duurzame (hernieuwbare) energie. Deze energie bereikt als licht en warmtestraling de aarde en is 9000 keer groter dan de totale behoefte aan energie van alle mensen op aarde. De grote ‘kunst’ is omeen deel van deze energie met innovatieve systemen op te vangen en om te zetten in bruikbare energie voor bijvoorbeeld het verwarmen van water.

Lees verder

Vloer- en wandverwarming

Optimaal gebruik van de beschikbare vierkante meters vloer én wand.

aast de radiator is vloerverwarming bij zowel renovatie als nieuwbouw inmiddels een bijna standaard warmteafgiftebron. Minder bekend is de wandverwarming: dezelfde kunststof leidingen waardoor het warme water van de vloerverwarming stroomt maar dan met slimme systemen tegen de wanden gemonteerd. Het oorspronkelijke idee komt van de wellicht bekende ‘knuffelmuur’ in indoor zwembaden.

Lees verder

Duurzaam koelen

Ook in de hete maanden duurzaam wooncomfort.

Ook bij hogere buitentemperaturen, wilt u natuurlijk een aangenaam en leefbaar woonklimaat in uw woning. Maar net als bij verwarmen, streven we ernaar om dat duurzaam en energiezuinig te realiseren.

Lees verder

Duurzame energie stimuleren

Zowel mondiaal, Europees als nationaal werken we samen aan maatregelen die het gebruik van duurzame energie stimuleren en leiden naar een volledig gasvrije wereld.

Een voorbeeld van zo’n maatregel op mondiaal niveau is het klimaatverdrag van Parijs:
in 2015 tekenden daar 195 landen een verdrag met afspraken om de uitstoot van broeikasgassen aan banden te leggen en de klimaatopwarming te beperken. De rijkere landen beloofden om vanaf 2020 jaarlijks ruim 90 miljard euro in het klimaatfonds te storten. Met dit geld moet snel een eind komen aan het gebruik van fossiele brandstoffen zoals gas en olie omdat die de meeste CO2 uitstoten.

De Europese Unie wil in deze energietransitie een voortrekkersrol spelen en heeft voor 2020, 2030 en 2050 doelstellingen bepaald voor vermindering van de CO2-uitstoot, besparing van energie en de versnelde ontwikkeling van duurzame (soms ook wel genoemd ‘hernieuwbare’) energie zoals die van de zon.
Op nationaal niveau stelt de Nederlandse overheid meer subsidies beschikbaar voor onder andere warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. Verder wordt er gewerkt aan wetgeving om bijvoorbeeld de belasting op gas tot wel 75% (!) te verhogen en die op elektriciteit te verlagen.

Wij zijn van mening dat iedereen een bijdrage aan bovengenoemde doelstellingen zou moeten leveren. Dat kan door samen met ons te kijken naar de mogelijkheden van duurzame opwekking van warmte in uw woning. Wij hebben inmiddels jarenlange kennis en ervaring in het installeren van systemen die zich qua duurzaamheid zowel financieel als technisch bewezen hebben en zetten deze kennis en ervaring graag voor u in. En dat doen we in de regio Eindhoven, Best, Son en Geldrop.

Duurzame oplossingen bij Van der Velden installaties

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Bel ons op: 0499 - 490092
Stuur ons een e-mail: info@vanderveldeninstallaties.nl