Al jaren voordat de discussie over het wereldwijde verbruik van gas losbarstte en de Nederlandse regering besloot de gaskraan in Groningen te sluiten, specialiseerden wij ons in innovatieve methoden om huizen met duurzame energie te verwarmen en van warm water te voorzien.
Zowel mondiaal, Europees als nationaal werken we samen aan maatregelen die het gebruik van duurzame energie stimuleren en leiden naar een volledig gasvrije wereld.
Een voorbeeld van zo’n maatregel op mondiaal niveau is het klimaatverdrag van Parijs:
in 2015 tekenden daar 195 landen een verdrag met afspraken om de uitstoot van broeikasgassen aan banden te leggen en de klimaatopwarming te beperken. De rijkere landen beloofden om vanaf 2020 jaarlijks ruim 90 miljard euro in het klimaatfonds te storten. Met dit geld moet snel een eind komen aan het gebruik van fossiele brandstoffen zoals gas en olie omdat die de meeste CO2 uitstoten.
De Europese Unie wil in deze energietransitie een voortrekkersrol spelen en heeft voor 2020, 2030 en 2050 doelstellingen bepaald voor vermindering van de CO2-uitstoot, besparing van energie en de versnelde ontwikkeling van duurzame (soms ook wel genoemd ‘hernieuwbare’) energie zoals die van de zon.
Op nationaal niveau stelt de Nederlandse overheid meer subsidies beschikbaar voor onder andere warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. Verder wordt er gewerkt aan wetgeving om bijvoorbeeld de belasting op gas tot wel 75% (!) te verhogen en die op elektriciteit te verlagen.
Wij zijn van mening dat iedereen een bijdrage aan bovengenoemde doelstellingen zou moeten leveren. Dat kan door samen met ons te kijken naar de mogelijkheden van duurzame opwekking van warmte in uw woning. Wij hebben inmiddels jarenlange kennis en ervaring in het installeren van systemen die zich qua duurzaamheid zowel financieel als technisch bewezen hebben en zetten deze kennis en ervaring graag voor u in. En dat doen we in de regio Eindhoven, Best, Son en Geldrop.